Actueel

Technische storing VGZ 

Sinds eind vorige week is er bij VGZ  (en daarmee ook de andere zorgverzekeraars die met de Zorgvinder “Vergelijk en Kies” werken) een technisch probleem. Daardoor verschijnt er in de Zorgvinder  ‘Vergelijk en Kies’ mogelijk een rood kruis bij jouw praktijk, waardoor declaraties van cliënten afgewezen worden.

Men is hard aan de slag om de oorzaak te achterhalen en dit te verhelpen. Het advies dat je aan je cliënten kunt geven is dus om vooralsnog geen declaraties in te dienen.

Wij en ook VGZ realiseren ons dat dit uitermate vervelend is voor zowel therapeut als cliënt. Het is even niet anders en hopelijk wordt het probleem snel verholpen.


COCOZ project; wat kunnen wij als RBCZ therapeut hiermee?


Landelijke dag ALS

De VNRT verleent elk jaar medewerking aan de door de ALS vereniging georganiseerde landelijke dag. Tijdens deze dag worden ALS-patiënten en hun mantelzorgers uitgenodigd voor een verwendag. Deze dag vindt elk jaar plaats op een andere locatie. Dit jaar was Diergaarde Blijdorp in Rotterdam de gastheer. Het was prachtig weer en op het ingerichte beautyplein konden de bezoekers van deze dag verwend worden door reflexzonetherapeuten. Zij konden naar de schoonheidsspecialist, de pedicure, de kapper, de nagelstyliste, en daarna mooi en lekker ontspannen met het gezin op de foto. Een mooie herinnering voor deze mensen.
Dit jaar hebben wij met 6 therapeuten ontspannende voet- en handmassages gegeven aan vele ALS-patiënten en ook aan hun verzorgers. Dit is elk jaar opnieuw een dankbare taak. Wij zijn blij dat wij op deze manier iets kunnen bijdragen aan de ontspanning voor deze zieke mensen.

Week van de Reflexzonetherapie (WvdR)
De WvdR is dit jaar van 23 t/m 29 september. Het thema is Reflexzonetherapie bij stress en burn-out. Hiervoor is door de vereniging een krantje gemaakt met interessante artikelen over reflexzonetherapie en stress. U kunt een krant opvragen bij het secretariaat of bij een therapeut bij u in de omgeving.

Algemene Ledenvergadering
De vereniging houdt tweemaal per jaar een algemene ledenvergadering voor de leden. Een in het voorjaar, waarin onder andere de jaarrekening van het afgelopen jaar wordt besproken en een vergadering in het najaar, waarin de begroting voor het komende jaar wordt vastgesteld.
De najaarsvergadering is op 16 november 2019 in Maarn. Deze is toegankelijk voor leden, studentleden en donateurs van de vereniging.

Beëdiging
Een of tweemaal per jaar vindt de beëdiging plaats van de nieuwe leden die de opleiding hebben afgerond bij een door de vereniging geaccrediteerd opleidingsinstituut. De komende beëdiging vindt plaats op 7 december 2019.

Klanttevredenheidsonderzoek
Een keer in de drie jaar wordt een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. De vereniging is een lerende vereniging en ook de therapeuten zijn van mening dat het belangrijk is om altijd te kijken waar en hoe de dienstverlening verbeterd kan worden. De resultaten uit het onderzoek van 2017 stemden tot tevredenheid. In 2020 wordt het onderzoek opnieuw uitgevoerd.