terug naar overzicht

Actie "houdt alternatieve zorg open."

26 januari 2021

De alternatieve zorg wordt hard geraakt. Maar ook alle cliënten, die onze hulp goed kunnen gebruiken. Zowel op fysiek als mentaal vlak. En iedereen hoopt dat we snel weer mogen starten. De actiegroep “houdt alternatieve zorg open” kan daarom onze hulp goed gebruiken. Hieronder staat uitgelegd wat we kunnen doen om gezien en gehoord te worden!

Eind volgende week gaat de Tweede Kamer op voorjaars/verkiezings-reces. Dat betekent dat er na de persconferentie op 2 februari waarschijnlijk het voorlopig laatste corona debat zal zijn om de regering te bewegen de alternatieve zorg weer toegankelijk te maken (mochten de lockdown maatregelen weer verlengd worden).
Wij willen twee acties starten waarvoor we jullie hulp nodig hebben:

1. De politieke partijen, die niet voor de motie gestemd hebben om de regering te verzoeken de contactberoepen die alternatieve geneeswijzen uitoefenen uit te zonderen van de lockdown, van binnen uit op andere gedachten te brengen.
Hiervoor willen we jullie vragen om, als jullie lid zijn van 50PLUS, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, SP of VVD (of PVV0-stemmer), dit in een e-mail aan info@alternatievezorgopen.nl te melden. Wij brengen jullie dan per partij met elkaar in contact voor het benaderen van jullie kamerlid en partij. Deze informatie zal alleen voor dat doel gebruikt worden.

2. De mogelijkheid te onderzoeken om vanuit huisartsen, die de alternatieve zorg een goed hart toedragen, de politiek te benaderen.
Hiervoor willen wij jullie vragen om in een e-mail aan info@alternatievezorgopen.nl naam en e-mailadres door te geven van huisartsen die wij daarvoor kunnen benaderen.

Bij voorbaat dank!
Vriendelijke groet,
Piet Leunis
petitionaris
Petitie Houd alternatieve zorg open gedurende lockdown
https://alternatievezorgopen.petities.nl #alternatievezorgopen
Facebook: @alternatievezorgopen

 
terug naar overzicht