terug naar overzicht

Bijscholingen van de VNRT Coronaproef van start

21 september 2020

Yes, we mogen weer en district Zuid heeft de spits afgebeten met een praktische bijscholing.

 Nadat we de bijscholingen van april en mei hebben geannuleerd ivm Corona zijn we op 4 en 5 september weer begonnen in District Zuid met een praktische bijscholing. Dat bleek toch niet zo praktisch te zijn ivm alle Corona maatregelen. We moesten naar een grotere ruimte uitwijken en we konden minder cursisten een plaats bieden. Na er eerst in een vergadering uitgebreid over gesproken en overlegt te hebben, en daarna met ons bestuur, hebben we samen duidelijke afspraken gemaakt. De richtlijnen van het RIVM als leidraad genomen om alles zo goed mogelijk te regelen.

Dat de MBK half maart nog wel doorging zorgde voor verschillende bezorgde telefoontjes en afmeldingen. Dat wilde we nu voorkomen en hebben we zo zorgvuldig mogelijk alles geregeld.

Alle cursisten hebben vooraf een extra mail gehad waarin we de extra hygiëne maatregelen uitgelegd hebben. Zo hebben we ze verteld dat ze allemaal een hoeslaken, handdoeken, dekentje en kussen mee moeten brengen voor eigen gebruik. Dat we de 1,5 meter grens aanhouden en dat iedereen vrij is om een mondkapje te dragen. We hebben gezorgd voor een schone werkruimte, aromastreamers met speciale etherische olie gebruikt en een handgel in het lokaal voor wie wilde. Tijdens de pauzes werd de ruimte steeds goed gelucht.

Bij binnenkomst hebben we de leden een vragenlijst laten invullen over hun gezondheid voordat ze de ruimte konden betreden. Een ruimte die we ingericht hadden met een meetlat tussen de stoelen en massagetafels. Zowel links, rechts, voor en achter stond alles op 1,5 meter. Op de vloer onder alle poten hadden we gekleurde tape geplakt zodat iedereen duidelijk kon zien waar alles hoorde te blijven staan. Een hele klus maar uiteindelijk waren we tevreden over het resultaat.

Gelukkig waren onze deelnemers het hier mee eens en we hebben meerdere keren gehoord dat ze blij waren met onze aanpak. Verschillende collega’s voelden zich met een mondkapje op veiliger en daar was ook alle ruimte voor.

De bijscholing van Brigitte Koch was in de ochtend theorie en in de middag praktijk.

Tijdens de massages zit je natuurlijk dichter op elkaar maar ook dit verliep vlekkeloos, sommigen gebruikten een mondkapje wat natuurlijk prima is. Ook de afstand werd goed bewaakt door de deelnemers.

De heerlijke super zachte massage van Brigitte viel in goede aarde, echt wel een aanrader, en niet alleen voor mensen met  dementie, maar ook zeer geschikt voor gespannen en overspannen mensen, die een beetje balans en rust kunnen gebruiken.

We kijken terug op fijne bijscholingsdagen met onze collega’s en hebben weer zin in de volgende dagen waarin we op een prettige en veilige manier bezig kunnen zijn met ons mooie vak.

Groetjes Annette, Maria en Hanne.

 
terug naar overzicht