terug naar overzicht

Corona en de VNRT

03 april 2020

Het Coronavirus heeft de wereld stilgelegd. Vliegtuigen staan aan de grond. Straten en pleinen zijn leeg. Treinen rijden mondjesmaat en de files op de snelwegen zijn opgelost. De mensen raken er aan gewend om afstand te bewaren en vrijwel iedereen leeft de maatregelen die genomen zijn na. Blijft wel bijzonder dat het sociale leven ineens veranderd is. Nu we elkaar niet meer op kunnen zoeken worden de leukste virtuele bijeenkomsten gepland. Het bestuur van de VNRT heeft regelmatig contact door middel van mailen, appen en bellen en er is al een proef skype sessie geweest om te testen of we zo kunnen vergaderen. Fijn om elkaar zo weer even te zien en dankbaar dat we in deze tijd zo gemakkelijk gebruik kunnen maken van deze communicatie mogelijkheden.

31 maart werden de maatregelen verscherpt en alle contact beroepen moeten nu echt stoppen met hun bezigheden. Voor veel reflexzonetherapeuten het moment om hun praktijk te sluiten. Dit geeft uiteraard onzekerheden op financieel vlak, maar ook verdriet omdat we ons mooie beroep niet uit kunnen voeren en onze cliënten niet verder kunnen helpen met hun klachten. Ook de bijscholingen die in de maand april vallen zijn uitgesteld.

De VNRT en het RBCZ krijgen veel vragen en proberen zoveel mogelijk duidelijke uitleg te geven in deze onzeker tijd. Het enige wat we kunnen doen is rustig te blijven en ons aan alle maatregelen te houden. Want met elkaar kunnen we zorgen dat we dit Coronavirus de baas worden.

De VNRT wenst iedereen veel sterkte in deze tijd. Blijf gezond en let goed op jezelf en elkaar.

Namens het bestuur van de VNRT.

 
terug naar overzicht