terug naar overzicht

Corona en de VNRT

18 maart 2020

Al een aantal weken is de Corona virus het meest besproken item van de dag en dan is er ineens op zondag 15 maart een persconferentie door de overheid. Minister Bruins van volksgezondheid kondigde aan dat vanaf 16 maart tot en met 6 april scholen, kinderopvang, wellness gelegenheden, sportclubs en ook horecagelegenheden dicht gaan. Tevens is gevraagd om waar mogelijk een gepaste afstand van 1,5 meter van elkaar te bewaren.

Ons advies voor de praktijken Reflexzonetherapie was al eerder om vergaande hygiënemaatregelen in acht te nemen. En voorzichtig te zijn met risicogroepen. Er is een beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van de therapeuten. Na het besluit van de overheid heeft het bestuur van de VNRT besloten om het advies uit te brengen naar de reflexzonetherapeuten om hun praktijk te sluiten. De reden dat wij dit adviseren is dat wij mee willen werken aan het niet verder verspreiden van het virus. Vanuit de richtlijnen van de RIVM is nog wel toegestaan om de praktijk open te houden.

Tevens zijn de bijscholingen die in de periode tot 6 april gegeven zouden worden uitgesteld tot een latere datum.

Op dit moment volgen we de berichtgeving en als er weer aanpassingen zijn zullen we dit zo snel mogelijk vermelden op de website.

 
terug naar overzicht