terug naar overzicht

Goed nieuws en Corona

08 mei 2020

Woensdagavond 6 mei kwam premier Rutte met het bericht dat de maatregelen al sneller versoepeld mochten worden. En het heuglijke nieuws, dat contactgroepen weer aan het werk mogen vanaf maandag 11 mei, was voor velen een opluchting. Voor zowel de therapeut maar ook voor de cliënten. Ook wel weer verrassend, omdat we eigenlijk pas 13 mei zouden horen of we 20 mei weer aan de slag mochten gaan. De RBCZ was nog volop bezig met het protocol die ook nog goedgekeurd moest worden. Deze zou deze week klaar zijn, zodat die 13 mei voor iedereen klaar zou liggen. De RBCZ heeft vervolgens alle zeilen bijgezet en donderdagavond 7 mei om 22.00 uur kwam er eindelijk een getekend exemplaar binnen, die we naar de leden konden sturen. Gelukkig nog voor het weekend zodat iedereen er maandag klaar voor is. We begrijpen dat dat even lastig was, want hoe nu verder? We hebben het zo snel mogelijk doorgestuurd en bedanken iedereen dan ook voor het geduld.

Blijft wel een tijd van veel twijfel. Het virus is aardig onder controle maar nog niet weg. Sommige therapeuten kiezen er daarom voor om nog niet aan het werk te gaan. En dat mag ook. Het is goed om contact te onderhouden met elkaar. Bij twijfel, zowel voor de therapeut als voor de cliënt is het belangrijk om je hart te volgen en te doen wat goed voor je voelt.

Het is bijzonder dat we al zo snel weer meer mogen. Een teken dat we het goed doen met zijn allen. Blijf letten op de afstand. Hou de hygiëne goed in de gaten en blijf positief. Want met een glimlach, wat begrip voor de situatie en compassie komen we heel ver.

Namens  het bestuur van de VNRT

 
terug naar overzicht