terug naar overzicht

In memoriam: Dwight Byers 1929 - 2020

10 september 2020

 

In memoriam: Dwight Byers 1929 – 2020

Vandaag ontvingen we het bericht dat Dwight Byers op 29 augustus j.l. is overleden op 91-jarige leeftijd.

Hij was de neef van wijlen Eunice Ingham – de vrouw die de wereld liet kennismaken met reflexologie zoals wij die nu kennen – en samen met haar grondlegger van de reflexologie.

Dwight C. Byers was de oprichter en voorzitter van het “International Institute of Reflexology” en bracht een groot deel van zijn tijd door met reizen over de wereld om reflexologie te onderwijzen.

 

Als jonge jongen leed hij aan astma en zijn tante Eunice oefende haar reflexologietechnieken op hem waardoor zijn klachten verdwenen. Eind jaren ‘50 begon Dwight zijn tante te helpen bij haar workshops. In 1961 gingen hij en zijn zus Eusebia mee met hun tante op haar wereldwijde reizen om lezingen en workshops te geven aan gezondheidswerkers over reflexologie. Zeven jaar later werden hij en zijn zus verantwoordelijk voor de voortzetting van het lesgeven in reflexologie. Om het onderricht en de originele teksten van hun tante te beschermen werd door Dwight en Eusebia “The National Institute of Reflexology” opgericht.

Halverwege de jaren 70 richtte Dwight “The International Institute of Reflexology” op, waar de theorieën en technieken van reflexologie verder werden verfijnd. Eunice Ingham stierf in 1974 op 85-jarige leeftijd en na haar dood heeft Dwight, samen met zijn vrouw Nancy, haar werk voortgezet en is hij doorgegaan met het onderzoeken en ontwikkelen van reflexologietechnieken.

Dwight Byers heeft – in navolging van zijn tante Eunice – reflexologie en een gezondere manier van leven gepromoot in alle staten van de VS en vele landen in het buitenland zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Europa, Israël, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

(Bronnen: https://www.reflexology-uk.net/about/dwight-byers, http://www.reflexology-usa.net/history.htm, http://www.praktijk-amaranta.nl/index.php/geschiedenis)

 
terug naar overzicht