Fiscaal aantrekkelijk

Bedrijven kunnen sinds 2010 ook reflexzonetherapie inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonetherapie, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije verstrekking. Het is daarmee aftrekbaar van de loonbelasting. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws. Het is tenslotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.
Een bedrijfsreflexzonemassage kunt u onder de volgende voorwaarden gericht vrijgesteld ter beschikking stellen:

  • U hebt als werkgever een arboplan.
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • De massage vindt tijdens werktijd plaats.
  • Uw werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Deze voorwaarden staan opgenomen in het handboek Loonheffingen onder 22.1.9 arbovoorzieningen, van de belastingdienst.

Bent u hierin geïnteresseerd kunt u contact opnemen met het secretariaat om een therapeut te vinden die bij bedrijven wil behandelen.

Investeren in de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers wordt beloond.

In de werkkostenregeling kunt u uw medewerkers laten profiteren van vergoedingen, zonder dat dit belast wordt. U kunt er ook voor kiezen uw medewerkers een vergoeding te geven, in de vorm van een Persoonlijk GezondheidsBudget (PGB). Wilt u uw medewerkers met regelmaat voetreflexmassages aanbieden dan kunt u voetreflexmassages opnemen in het Arbo-plan waardoor de vrije ruimte van de werkkostenregeling ongemoeid blijft.

Voor fiscale aangelegenheden kunt u zich wenden tot uw belastinginspecteur.