terug naar overzicht

Welke zorgverzekeraar past bij jou?

21 november 2020

Op dit moment is het tijd om na te denken over de zorgverzekering en hoe je verzekerd wilt zijn. Reflexzonetherapie valt onder alternatieve zorg en wordt door zorgverzekeraars vergoed in het aanvullende pakket.

Helaas zijn er nu toch zorgverzekeraars die gaan bezuinigen op alternatieve geneeswijzen. Dat kan een doorslag zijn om van zorgverzekeraar te veranderen.

Op zorgwijzer. nl vonden we de volgende column over deze bezuiniging van Koen Kuijper.

 

Zorgverzekeraars bezuinigen fors op alternatieve geneeswijzen.

 Koen Kuijper 

Een groot aantal verzekeraars bezuinigt per 2021 op de vergoeding van alternatieve en complementaire geneeswijzen, zoals acupunctuur, natuurgeneeskunde, chiropractie en osteopathie. Dat blijkt uit een rondgang van deze site.

Een vergoeding van meer dan 650 euro per jaar uit de aanvullende verzekering is slechts bij enkele verzekeraars nog mogelijk en dat tegen een torenhoge premie.

Eerder bleek ook al dat fysiotherapie verzekeren steeds lastiger en duurder wordt in 2021.

Wat verandert er?

Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen op het gebied van vergoeding voor alternatieve geneeswijzen per 2021:

  1. CZ schrapt de dekking van alternatieve geneeswijzen in het aanvullend pakket basis. Daarnaast wordt de vergoeding in de pakketten ‘Top’ en ‘Plus’ met 100 euro verlaagd.
  2. Bij CZdirect en FBTO is het niet meer mogelijk om je te verzekeren voor alternatieve geneeswijzen.
  3. IZA schrapt pakket Extra Zorg 4. Die had voorheen een dekking van 850 euro per jaar
  4. Nationale Nederlanden schrapt pakket Comfort in 2021 voor nieuwe klanten. Dit pakket had een dekking van € 1.000 per jaar (max. € 50 per dag).
  5. OHRA verlaagt de dekking voor alternatieve geneeswijzen in al haar pakketten. Bij pakket uitgebreid gaat het om een verlaging van 750 naar 500 euro per jaar. Ook de maximale vergoeding per dag is 5 euro minder in all verzekeringen van OHRA.
  6. ONVZ, PNOzorg en VvAa hadden elk een aparte en ruime vergoeding voor alternatieve beweegzorg, zoals chiropractie en osteopathie. In 2021 valt deze vergoeding samen met alle andere alternatieve geneeswijzen.
  7. Zilveren Kruis verlaagt de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen in al haar aanvullende verzekeringen met 100 euro per jaar.

Een overzicht van de actuele vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen 2021 staat op Zorgwijzer.

Wilt u meer gebruik gaan maken van de alternatieve zorg dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in een zorgverzekeraar die bij je past. Kijk dan vooral op zorgwijzer.nl

 
terug naar overzicht