terug naar overzicht

fMRI onderzoek naar reflexzonetherapie

10 augustus 2023

Verhalen uit de reflexzonepraktijken van onze reflexzontherapeuten laten zien dat cliënten baat hebben bij allerlei verschillende klachten. Het is alleen lastig om aan te tonen hoe reflexzonetherapie nu precies werkt. We weten dat alle onderdelen van het lichaam weerspiegelt onder de voeten. Maar dat door deze gebieden op een bepaalde manier te behandelen op de voet, ook daadwerkelijk in het lichaam iets gebeurt is moeilijk uit te leggen.

Op dit moment is er een heel mooi fMRI reflexologie-onderzoek gaande en we wilden dit graag met jullie delen.  fMRI scans vertonen opnames van de hersenen tijdens toepassing van voetreflextechniek op specifieke voetreflexzones bij vrijwillige deelnemers. Hoewel verdere analyse van de hersenscans nodig is, kunnen ze nu al stellen dat hun doel bereikt is! Het is een bewijs dat het concept van reflexologie klopt! Een concept dat zich in de praktijk heeft bewezen en waarvan de effecten door reflexologen telkens weer worden waargenomen. Vooraanstaande reflexologen Barbara en Kevin Kunz, Dr. Stefan Posse (Universiteit van Nieuw Mexico) en Dr. Essa Yakoub (School voor Geneeskunde van de Universiteit van Minnesota) werken hiervoor samen.

Bij de VNRT is dit nieuws zeer enthousiast ontvangen en voor meer informatie lees dan hier het volledige persbericht van Dr. Kunz over dit fMRI Reflexologie-onderzoek.

 
terug naar overzicht